Outsourcing ICT

Outsourcing ICT betekent dat je geheel of gedeeltelijk de ICT werkzaamheden uitbesteedt aan een ander bedrijf. Outsourcing kan zowel binnen Nederland als buiten Nederland. Veel bedrijven besteden tegenwoordig een deel van hun bedrijfsprocessen uit aan het buitenland. Basers helpt en begeleidt bedrijven in dit proces.

Redenen voor outsourcing ICT

1. Focus op kern activiteiten

Outsourcing van uw ICT werkzaamheden zorgt ervoor dat uw bedrijf zich meer op de kernactiviteiten kan richten. U kunt ervoor kiezen om alle ICT werkzaamheden uit te besteden maar u kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van de projecten/ werkzaamheden via ICT outsourcing te laten verlopen. Zo kunnen opdrachten met een lagere prioriteit worden uitgevoerd door het outsource developers team, terwijl uw interne team zich concentreert op het uitvoeren van de meest lucratieve of belangrijke projecten. Het outsource developers team kan delen van het werk doen die buiten uw kernactiviteiten vallen, terwijl uw interne team zich kan concentreren op het verder ontwikkelen van langetermijnprojecten van bijvoorbeeld uw klanten. 

outsourcing ict

2. Lagere kosten

ICT outsourcing kan ervoor zorgen dat de totale kosten voor een project lager zijn dan wanneer u zelf een team opzet. Door gebruik te maken van ICT outsourcing, maakt u gebruik van een team dat al langer met elkaar samenwerkt. Wanneer u uw software ontwikkeling via Basers laat outsourcen bespaart u zo’n 25 – 50% op de personeelskosten.

U bespaart daarnaast ook geld op uitgaven die gepaard gaan met het inhuren van personeel, zoals:

  • ziektekostenverzekering
  • personeelsbeloningen zoals vakantiegeld en bonussen
  • training en opleiding
  • werkgeversbelastingen en pensioenvoorzieningen
  • kantoorruimte en faciliteiten
  • apparatuur zoals laptop of PC en bijhorende programma’s
  • reiskostenvergoeding of auto van de zaak

3. Gebrek aan expertise

Als uw bedrijf niet over de expertise beschikt voor een ICT project is outsourcing een goede oplossing. Basers werkt samen met diverse bedrijven welke wij selecteren op hun betrouwbaarheid en expertise. Deze outsource bedrijven zijn gespecialiseerd in verschillende platforms en technologieën en nemen de beste ontwikkelaars met de juiste ervaring en kwalificaties in dienst. Op deze manier kan Basers u voorzien van bekwame teams met de nodige ervaring en middelen. Wij dragen zorg dat deze teams gebruik maken van de nieuwste tools en technologieën die voldoen aan internationale normen.

4. Tijdsbesparing

Door het outsourcen van een ICT project bespaart u tijd. U hoeft geen tijd vrij te maken voor  het managen van het ICT project, maar ook niet voor het recruiten en managen van het personeel. U zult met name in het begin bij het project aanwezig zijn omdat een goede planning en structuur belangrijk is. 

Daarnaast is het belangrijk om tijd vrij te maken voor de eindfase waarin de software gebruikt gaat worden en ook door u en uw bedrijf getest moet worden. Tussen de begin en de eindfase bent u nauwelijks betrokken bij het project.

5. Het gebruik van nieuwe technieken

Als uw interne team niet bekend is met een nieuwe technologie die u voor een project wilt gebruiken, bespaart u tijd en moeite als u dit uitbesteedt aan een extern team dat al bekend is met deze technologie. Basers kan u voorzien van ontwikkelaars die experts zijn in specifieke technologieën. Dit zorgt ervoor dat u over middelen beschikt voor korte- en langetermijn projecten. Hierdoor kunt u kosten en tijd  besparen voor onderzoek en recruiten van personeel.

6. Tijdelijk inzetbaar

U kunt van tevoren bepalen hoe lang u gebruik wilt maken van ICT outsourcing. Afhankelijk van het contract wat u afsluit kunt u per maand, kwartaal of per jaar opzeggen. U kunt tijdelijk gebruik maken van ICT personeel, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van een applicatie. Hierna kunt u het laten onderhouden door uw eigen ICT personeel.

 

Outsourcing ICT via Basers

Als u van plan bent uw softwareontwikkeling uit te besteden in een ander land zijn er veel factoren waar u rekening mee moet houden. Basers kan u helpen met het opzetten van een outsource ICT team in een ander land. Wij hebben een groot netwerk van bedrijven waar wij mee werken en kunnen aan de hand van uw wensen een goed advies geven en het juiste developer team samenstellen. U kunt bij ons ook terecht voor fulltime personeel dat binnen uw eigen team gemanaged kan worden. Wij hanteren hiervoor een uitgebreide selectieprocedure. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.