Top 10 tools voor Remote developers

Met de juiste tools kan de productiviteit van remote developers worden verhoogd. Remote developers kunnen met deze tools meer doen in minder tijd. De offshore en nearshore developers van Basers werken altijd remote. We hebben een overzicht gemaakt van tools welke wij adviseren wanneer u gebruik maakt van remote developers:

1. Slack

Slack is een zakelijk communicatieplatform met directe berichtenuitwisseling en chatrooms die u op onderwerp kunt indelen. Slack fungeert als virtueel kantoor. Je kunt Slack in je webbrowser gebruiken maar er is ook een versie voor op de desktop of mobiele telefoon.

Elke remote developer heeft een Slack-dagboek waarin ze opschrijven en bijhouden waar ze aan werken. Slack maakt gebruik van diverse kanalen waarbinnen alle communicatie en bestanden bewaard blijven. U kunt zelf bepalen wie toegang heeft tot de kanalen en ervoor kiezen om ook externe partijen, zoals uw klanten, toe te voegen aan deze kanalen. Vergaderen doe je eenvoudig via call of video call.

https://slack.com/intl/en-nl/

2. Jira

De meeste remote developers zijn bekend met Jira. Het is een projectmanagement tool voor het opsporen van problemen en van bugs in uw code en zorgt daarnaast voor een flexibel projectbeheer.  Elk team van remote developers werkt optimaal samen ongeacht tijd of locatie. De tool van Jira is erg compleet en biedt digitale scrum en kanban boards, agile reporting en portfolio planning

Jira maakt gebruik van kant-en-klare workflows die u kunt gebruiken om eenvoudig op te starten.  Daarnaast kunt u een nieuwe workflow maken die past bij de manier waarop uw developer team werkt. 

remote developers

https://www.atlassian.com/software/jira

3. Github

Github is ‘s werelds meest gangbare software ontwikkelingsplatform en vrijwel een vereiste tool voor werken op afstand voor elke softwareontwikkelaar. GitHub helpt remote developer teams van begin tot eind samen te werken.

GitHub maakt het gemakkelijk om code te beoordelen, wijzigingen voor te stellen en uw workflow te automatiseren. Het kan ook worden geïntegreerd met andere externe tools, zoals Slack en Jira.

github

https://github.com/

4. Skype

Voor onderlinge communicatie is Skype een handig platform. Met Skype kunt u chatten, bellen en videobellen. Het is mogelijk om groepen aan te maken en binnen deze groep te communiceren. Bij videobellen is het tevens mogelijk om een automatische ondertiteling in te stellen. Via de chat is het mogelijk om bestanden te delen.

Wanneer uw remote developers vanuit andere landen werken kunt u met Skype makkelijk en gratis telefoongesprekken voeren. Tegen betaling is het ook mogelijk om naar buitenlandse telefoonnummers te bellen.

Skype

https://www.skype.com/nl/

5. Zoom 

Zoom een app voor videoconferenties die door remote developers wordt gebruikt om hun vergaderingen op afstand te houden. 

De basisversie van Zoom is gratis met een onbeperkt aantal 1-1 vergaderingen. Er is in de basisversie een limiet van 40 minuten en een maximaal aantal personen van 100 voor groepsbijeenkomsten. Met een betaalde versie zijn er meer en betere mogelijkheden. Toegang tot Zoom verkrijg je via je webbrowser, maar er zijn ook desktop- en mobiele apps te downloaden. 

https://zoom.us/

6. Google Meet

In plaats van Zoom kan er ook gekozen worden om met Google meet te vergaderen. Je kunt bij Google Meet online een vergadering instellen en vervolgens de link delen met de personen die u uit wilt nodigen. Men hoeft hiervoor geen account te hebben of een installatie te downloaden. Dit maakt het makkelijk om bijvoorbeeld met klanten te communiceren. Een gesprek met meerdere deelnemers is mogelijk. Een van de voordelen is dat je Google Meet ook kunt casten naar je TV door middel van ChromeCast.

https://meet.google.com/

7. Todoist

Todoist is veel meer dan een to-do-list. Je kunt hier alle taken en to do dingen toevoegen en deze onder te verdelen in privé, zakelijk of diverse klanten. Het is ook mogelijk om er een tijdslimiet aan te hangen of om bepaalde taken wekelijks terug te laten komen. 

Je kunt vanuit Todoist ook taken delegeren aan collega’s, bestanden delen en de voortgang bijhouden om de gestelde deadlines te behalen. Door een activiteitenlog zie je precies waar je team aan werkt. 

ToDoist

https://todoist.com/nl

8. Markup Hero

Markup hero is de ideale tool voor screenshots. Met Markup Hero kun je namelijk heel eenvoudig opmerkingen toevoegen in de screenshots die je maakt. Op deze manier kan bijvoorbeeld het design van een website of applicatie besproken worden of kunnen bugs op een eenvoudige manier worden aangeduid. 

Markuphero

https://markuphero.com/

9. Loom

Loom is de ideale tool voor het opnemen van instructievideo’s’. Het is een video-opnametool die tegelijkertijd uw scherm, camera en stem opneemt. Door het gebruik van Loom kunnen remote developers iemand gemakkelijk door een bepaalde procedure te leiden. In plaats van een e-mail typen is het vaak een stuk sneller om dezelfde informatie via een video uit te leggen.

Voor de webapp dient u een Chrome-extensie te installeren. Er is ook een desktop-app die u kunt downloaden. Loom heeft een gratis versie die u in staat stelt om video’s op te nemen en commentaar te geven op uw eigen video’s of die van anderen. Er bestaan ook betaalde versies met o.a. tekentools, aangepaste branding en een meer geavanceerde beveiliging. 

https://www.loom.com/

10. Teamviewer

Teamviewer geeft u de kans om via uw PC werkzaamheden te verrichten op de PC van een ander. Op deze manier kunnen ontwikkelaars iets op de pc van de ander installeren. Hiervoor moet eerst het programma worden gedownload. Met Teamviewer remote management kunnen IT-routineklussen zoals monitoren, eindpuntbeveiliging en databack-ups voor uw volledige infrastructuur worden gestroomlijnd en geautomatiseerd.

TeamViewer

https://www.teamviewer.com/nl/

Remote developers

Wilt u een remote developers team opzetten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Kijk voor een overzicht van beschikbare developers.